Grenzen workshop
door Jim Landman & Heleen Reijnierse

Wat ga jij leren?

Hoe jij duidelijk voelt wat van jou en de ander is
Hoe jij vrij blijft van het overnemen van de emoties van anderen
Dat jij dicht bij jezelf kan blijven, zonder energieën, stemmingen en sferen van anderen over te nemen
Dé methode om zelfverzekerd en liefdevol je grens aan te geven

En nog wel het belangrijkste: hoe jij dit allemaal blijvend in je dagelijks leven toepast! (thuis, op je werk, tijdens het boodschappen doen, op een verjaardag…)

Dit is wat er vaak gebeurt

Veel gevoelige mensen nemen vaak onbewust de emoties en stemmingen over van andere mensen. Vaak worden zij onbewust beïnvloed door sferen van ruimtes. Zij voelen zich dan niet lekker en hebben hierdoor weinig energie. Ook vinden zij het soms lastig om hun grens aan te geven. Zij willen zich niet afsluiten, maar soms lijkt dit de enige oplossing.

Hoogste tijd voor een blijvende verandering

Wil jij vrij blijven van het overnemen van de emoties van anderen?
Wil jij dicht bij jezelf blijven zonder energieën, stemmingen en sferen over te nemen?
Wil jij duidelijk voelen wat van jou en de ander is?
Wil jij zelfverzekerd en liefdevol je grens kunnen aangeven?
Wil jij blijvende invloed hebben op jouw eigen energie?

Of je nu door een drukke stad loopt, een baan hebt waarbij je veel met mensen werkt, of dat je gewoonweg teveel voelt van de buitenwereld, iedereen beleeft een waardevolle dag. Want wanneer jij bewust bent van jouw grenzen, kun je meer genieten van het leven!

 

Video: Samen met Heleen de Grenzen workshop voorbereiden

Podcast: Energetische grens en de Grenzen workshop (19 min.)

Dit is wat zij ervan vonden

Een erg leuke, inspirerende workshop! Waardevolle oefeningen meegekregen waarmee ik zelf verder aan de slag kan gaan. Zeker een aanrader! Linda

28 jaar

Erg leerzaam en verhelderend. Ik heb geleerd dat ik nu beter bij mijzelf kan blijven. Ook vond ik het prettig dat ik het geleerde gelijk kan toepassen! Jacco

42 jaar

Fijne workshop waarin we veel hebben gedaan en geleerd. Nu aan de slag in de praktijk. Zin in! Bram

27 jaar

Een uitgebreide en waardevolle dag

Deze workshop is een verdiepingsdag in het onderwerp ‘Grenzen’. Je gaat samen met Jim Landman & Heleen Reijnierse aan de slag met het opnieuw ervaren en voelen van jouw energetische grens. Zodat jij dicht bij jezelf kan blijven zonder de emoties, stemmingen en sferen over te nemen. En daarbij zelf kan bepalen welke gevoelens wel of niet bij jou naar binnen komen.
Maar deze dag gaat over veel meer! Het gaat ook over jezelf in je eigen energie kunnen zetten. Zelfverzekerd en liefdevol voor jezelf opkomen. Het duidelijk kunnen voelen wat van jou en de ander is. En je leert hoe je vrij blijft van het overnemen van emoties van anderen, terwijl jij je verbindt met de buitenwereld.  Alles samengevat in goed toepasbare dagelijkse vaardigheden.

Ervaar de unieke ‘leren, begrijpen en voelen’ – methodiek

Ga samen met andere gemotiveerde deelnemers aan de slag met de unieke ‘leren, begrijpen en voelen’ – methodiek. Hierbij is begrijpen én voelen wat er behandeld wordt het uitgangspunt! De theorie wordt duidelijk uitgelegd en er is ruimte voor al jouw vragen. Stap voor stap worden de oefeningen opgebouwd. Zodat jij jouw grenzen echt gaat ervaren én voelen! Alle oefeningen zijn praktisch en toepasbaar in jouw dagelijks leven. Daarmee wordt bedoeld: thuis, op je werk, in de openbare ruimte en op plaatsen waar veel mensen zijn. Zodat jij werkt aan een blijvende positieve verandering!

Zij gingen jou voor

Ik vond het erg fijn het gevoel te hebben gekregen welkom te zijn. Ank

58 jaar

Heel waardevol! Daarbij waren er veel praktische opdrachten die makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven. Eva

23 jaar

Krachtige dag, confronterend en helder. Ik heb mijn grenzen energieën letterlijk gevoeld! Aimee

49 jaar

Een geweldige workshop waarbij je eigen ervaringen bevestigen dat de leraar echt weet waar hij het over heeft. En meteen praktisch toepasbaar! Sandra

42 jaar

Samen onder professionele begeleiding van Jim Landman & Heleen Reijnierse

✅ vrij blijven van het overnemen van de emoties van anderen
✅ dicht bij jezelf blijven zonder de energieën, stemmingen en sferen over te nemen
✅ invloed hebben op welke gevoelens wel of niet bij jou naar binnen komen
✅ jezelf in je eigen energie kunnen zetten
✅ zelfverzekerd en liefdevol je grens aan kunnen geven
✅ ervaren en toepassen van de ‘leren, begrijpen en voelen’ – methodiek!

275+ deelnemers gingen jou voor!

Meer dan 97% ervaart blijvend positief resultaat!

Deze dag is echt iets voor jou als…

…je ongemerkt / ongewild de emoties overneemt van andere mensen en je hierdoor niet goed voelt.
je voelt dat je beïnvloedbaar bent voor de stemmingen of sferen van ruimtes.
…je merkt dat je gedachten en gevoelens van anderen voelt en/of merkt dat dit in jouw energieveld zit.
…je opvalt dat je (te) veel voelt en het moeilijk vindt om te voelen wat van jou en de ander is.
…je het lastig vindt om liefdevol en zelfverzekerd je grens aan te geven (moeite hebben met ‘nee’ zeggen / voor jezelf opkomen / zeggen wat jij belangrijk vindt).
…je voelt dat jij energetisch leegloopt in het contact met andere mensen en hierdoor weinig energie hebt.
…je uitgeput thuiskomt na een dag werken en vermoedt dat jij ongewenst open staat voor emoties en energieën van mensen en/of de buitenwereld.
…als je een beroep hebt waarbij je veel in aanraking komt met mensen en hun emoties of energie overneemt. Je kan hierbij denken aan werken in de zorg, het onderwijs en/of publieke ruimte.

Dit is wat deze dag WEL is

– een interactieve workshop gegeven door Jim Landman & Heleen Reijnierse
– de juiste balans tussen uitleg en oefeningen die je zelfstandig en samen met andere deelnemers doet
– voelen van resultaat door inspirerende, vernieuwende en leuke oefeningen en effectieve technieken
– plezier maken, lachen met elkaar (want deze dag is leuk!) en het ontmoeten van nieuwe mensen
– bewust worden van en het voelen van de energetische, lichamelijke en persoonlijke grens
– ontvangen van een handige hand-out met extra uitleg en een overzicht van de behandelde oefeningen (+ geluidsbestanden voor ondersteuning van de oefeningen)

Dit is wat deze dag NIET is

– veel uitleg en theorie
– serieuze en zware dag
– moeilijke of zweverige termen
– een meditatie cursus
– een praatgroep

Doe mee!

Beleef een dag waar er maximale ruimte en aandacht is voor jouw gevoeligheid. Ontmoet andere gemotiveerde deelnemers en ga samen met hun aan de slag onder de professionele begeleiding van Jim Landman & Heleen Reijnierse.

“Ik herinner mij nog heel goed dat ik werd beïnvloed door emoties, stemmingen en sferen. Ik sliep slecht, had weinig energie en voelde mij waardeloos. Nu voel ik nog steeds emoties, sferen en stemmingen, maar ben sterk weerbaar. Dit gun ik iedereen! Daarom schreef ik de ‘leren, begrijpen en voelen’ – methodiek! Dat is juist leren omgaan met je gevoeligheid gebaseerd op diverse (hsp)opleidingen, cursussen, workshops en een rugzak vol eigen- en werkervaringen. Ik weet, begrijp én voel wat nodig is om te werken met gevoeligheid. Nu ben ik in staat om Grenzen goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties. Zodat jij echt waarde uit deze dag haalt!” – Jim Landman

Als extra ontvang je na deze dag

🎁een handige hand-out met oefeningen om thuis toe te passen
🎁een geluidsbestand als ondersteuning voor de oefeningen thuis
🎁een persoonlijke attentie als waardering voor jouw deelname

Zo ziet jouw dag eruit

09.30 uur – deuren open
10.00 uur – workshop deel 1
12.30 uur – lunchpauze
13.30 uur – workshop deel 2
16.15 uur – napraten en afloop

De programmatijden zijn een schatting en kunnen mogelijk licht afwijken. Tussen de workshop delen door zijn ook kleine theepauzes om de informatie en oefeningen te integreren en te praten met andere deelnemers.

Over Jim Landman

Jim Landman is expert op het gebied van gevoeligheid. Hij heeft zijn jarenlange ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met zijn kennis over gevoeligheid. Dit stelt Jim in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties en oplossingen. Hij doet dit door het verzorgen van persoonlijke begeleiding en het geven van lezingen, seminars en workshops. Ook schrijft hij artikelen, oefeningen en methodieken voor het leren omgaan met gevoeligheid. Daarnaast maakt hij de Gevoelig Zijn podcast waarin hij inspiratie en oefeningen deelt en de vragen van luisteraars beantwoord.

Over Heleen Reijnierse

Sinds 2007 ben ik werkzaam als fysiotherapeute en masseuse. Door mijn werk ging ik de diepe verbinding tussen lichaam, geest en spirit nog meer zien en ervaren. Tijdens mijn behandelingen ging ik steeds vaker verdiepende vragen stellen en nog meer met mijn hart kijken en luisteren. De helende werking van het samenbrengen van lichaam, geest en ziel heeft me enorm gefascineerd. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de psychosomatische kant van mijn vak. Daarom ben ik me verder gaan ontwikkelen in o.a. motivational interviewing, NLP, adem- en ontspanningstechnieken, systemisch werken en haptonomisch begeleiden. De laatste 5 jaren in de fysiotherapie heb ik gewerkt als oedeemtherapeute voor met name oncologie patiënten. 

Ondertussen timmerde ik flink aan de weg op mijn eigen pad in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb een turbulent verleden achter me gelaten door de kracht van de mind te ontdekken en te leren hoe ik deze voor me kon laten werken in plaats van tegen me. Het thema ‘zelfliefde’ is als een dikke rode draad door mijn leven geweven. Eerst door de afwezigheid ervan, inmiddels in de heerlijke aanwezigheid wat mij zo rijk en vrij laat voelen, dat ik dit iedereen toewens! Daarbij heb ik een eindeloze interesse in spiritualiteit. Ik loop een toegewijd pad waar ik me laat leiden door liefde ‘’op zoek’’ naar ‘the true self’. Mijn reizen naar India voeden mij hierin enorm.

Over Jim Landman

Jim Landman is expert op het gebied van gevoeligheid. Hij heeft zijn jarenlange ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met zijn kennis over gevoeligheid. Dit stelt Jim in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties en oplossingen. Hij doet dit door het verzorgen van persoonlijke begeleiding en het geven van lezingen, seminars en workshops en heeft daarmee ervaring met 425+ deelnemers. Ook schrijft hij artikelen, oefeningen en methodieken voor het leren omgaan met gevoeligheid. Daarnaast maakt hij de Gevoelig Zijn podcast waarin hij inspiratie en oefeningen deelt en de vragen van luisteraars beantwoord.

Over Jim Landman

Jim Landman

Jim Landman is expert op het gebied van gevoeligheid. Hij heeft zijn jarenlange ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met zijn kennis over gevoeligheid. Dit stelt Jim in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties en oplossingen. Hij doet dit door het verzorgen van persoonlijke begeleiding en het geven van lezingen, seminars en workshops en heeft daarmee ervaring met 425+ deelnemers. Ook schrijft hij artikelen, oefeningen en methodieken voor het leren omgaan met gevoeligheid. Daarnaast maakt hij de Gevoelig Zijn podcast waarin hij inspiratie en oefeningen deelt en de vragen van luisteraars beantwoord.

Veelgestelde vragen over de Grenzen workshop

Hoeveel deelnemers zijn er aanwezig op deze dag?

Op deze dag zijn er maximaal zes deelnemers aanwezig. Dit zorgt voor een effectieve setting om met elkaar te oefenen, ervaringen te delen en zorgt voor ruimte voor al jouw persoonlijke vragen. Zodat jij écht de aandacht en begeleiding krijgt die zorgt voor een blijvend resultaat.

Vanaf welke leeftijd is deze workshop geschikt?
De adviesleeftijd is vanaf 18 jaar en ouder. Ben jij jonger en voel jij sterk dat je hier graag naartoe wilt? Stuur dan een email naar info@gevoeligzijn.nl.  
Waar kan ik op de hoogte worden gehouden van jullie nieuwe evenementen?
Kan je helaas niet komen? Blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe evenementen! Schrijf je hier vrijblijvend in!