Grenzen workshop
Jim Landman & Heleen Reijnierse

Wat ga jij leren?

– Hoe jij duidelijk voelt wat van jou en de ander is
– Hoe jij vrij blijft van het overnemen van de emoties van anderen
– Dat jij dicht bij jezelf kan blijven, zonder energieën, stemmingen en sferen van anderen over te nemen
– Dé methode om zelfverzekerd en liefdevol je grens aan te geven

En nog wel het belangrijkste: hoe jij dit allemaal blijvend in je dagelijks leven toepast! (thuis, op je werk, tijdens het boodschappen doen, op een verjaardag…)

(Houd de agenda in de gaten voor de actuele data en de hoeveelheid deelnameplaatsen.)

Herken jij…

– Dat je ongemerkt en/of ongewild de emoties overneemt van andere mensen en je hierdoor niet goed voelt.
– Dat je beïnvloedbaar bent voor de stemmingen of sferen van ruimtes.
– Dat het je opvalt dat je (te) veel voelt en het moeilijk vindt om te voelen wat van jou en de ander is.
– Dat je voelt dat jij energetisch leegloopt in het contact met andere mensen en hierdoor weinig energie hebt.
– Dat je het lastig vindt om liefdevol en zelfverzekerd aan te geven wat je wel of niet wilt.

Wij kenden dit maar al te goed. We voelden allebei zoveel van onze omgeving en namen emoties en energieën over. Vaak gingen we over onze eigen grens heen. En soms hadden we dat niet eens door. Of we durfden er niets van te zeggen. Een lange tijd was onze gevoeligheid echt niet fijn.

Tot we ontdekten dat de oplossing heel eenvoudig en licht was. Dat maakte een wereld van verschil. Het veranderde ons leven compleet…

Die oplossing is ons niet zomaar komen aanwaaien. We hebben allebei onze eigen weg afgelegd. We zijn gaan experimenteren met wat wel en niet werkten. Konden steeds duidelijker voelen hoe onze energetisch grens werkten. En daar werden we steeds beter in.
We hebben superveel ontdekt, geprobeerd en vooral… doorvoeld.

Nu kunnen we dicht bij onszelf blijven. Bepalen we zelf welke gevoelens wel of niet naar binnen komen. We kunnen onszelf in ons eigen energie zetten. En mochten we toch nog een energie hebben overgenomen dan laten we het ook gemakkelijk weer los.
Oh, en liefdevol aangeven wat we wel of niet willen, dat gaat nu heel gemakkelijk. 🙂

We leren het je graag…

Voordat we deze workshop gaven, liepen we allebei afzonderlijk ons pad. Toen we elkaar ontmoetten en meer deelden over onze gevoeligheid, voelden we allebei dat we meer over gevoeligheid te delen hebben.
Want we zijn ieder door onze eigen weg zeer ervaren geworden met het omgaan met onze energetisch grens. En dit delen we graag met jou, daar is de Grenzen workshop een mooie manier voor.

De inhoud

We leren hoe je vrij blijft van het overnemen van emoties, energieën, stemmingen en sferen uit de buitenwereld. Je leert je energieveld groter en kleiner maken. Hoe je overgenomen emoties en energieën makkelijk loslaat. En hoe je liefdevol en vol zelfvertrouwen aangeeft wat jij wel of niet wilt.

We delen onze persoonlijke verhalen en je mag iedere vraag aan ons stellen. We geloven in de kracht van openheid, gelijkwaardigheid en door het delen van onze voorbeelden vind je herkenning wat je zeker helpt!

Je leert de AAN-methodiek, wat onze eenvoudige en krachtige vorm is om bewust te blijven van je energetische grens. Zonder dat je je hoeft af te sluiten, maar juist dat je je kunt verbinden met alles en iedereen in jouw leven.

De vorm

De workshop duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, verdeeld in twee dagdelen.

Tussendoor zijn er genoeg pauzes om ervaringen uit te wisselen, wat te drinken, tijd voor jezelf te nemen en te genieten van de gezonde snacks die we voor je meenemen.

Je krijgt na afloop ook een handige hand-out met alle oefeningen en een mp3-bestand als ondersteuning.

Er zijn maximaal 8 deelnemers. Zo is er alle aandacht en ruimte voor jou.

We ronden de dag af met de mogelijkheid om in contact te blijven, mocht je extra support willen.

Thema’s van deze workshop

De basis van Grenzen
Je ontdekt de basis van de Grenzen. Zo voel je een goed fundament voor je energetische grens.

Alles over aandacht
Want dat wat aandacht krijgt groeit. Dus je laat je aandacht in je voordeel werken.

Bij jezelf blijven of bij de ander zijn
Heel erg belangrijk. Je gaat die zien, ervaren en voelen. Zodat je zeker weet wat wij bedoelen.

Waarom visualiseren niet blijvend werkt
Glazen bollen, rode rozen, heel mooi en vooral erg tijdelijk. Je gaat de blijvende oplossing blijvend voelen.

Vrij zijn en vrij blijven van het overnemen van emoties, energieën, stemmingen en sferen
Heerlijk. Alles buiten jezelf kunnen houden als je dat nodig vindt. Word de baas over wat bij jou wel en niet binnenkomt.

Je energieveld groter en kleiner maken
Super handig op drukke plaatsen, op je werk of wanneer je dat nodig hebt. Op zo’n manier dat het direct toepasbaar is in jouw dagelijks leven.

Het loslaten van opgedane emoties en energieën
Als het dan toch is gebeurd, dan wil je het liefdevol kunnen loslaten. Dat gaan we dan ook doen.

Je persoonlijke grens liefdevol en vol zelfvertrouwen kunnen communiceren
Weten en voelen wat je wel of niet wilt, dat is een grens. Nu leer je hoe je die liefdevol en vol zelfvertrouwen communiceert.

Reviews

Een erg leuke, inspirerende workshop! Waardevolle oefeningen meegekregen waarmee ik zelf verder aan de slag kan gaan. Zeker een aanrader!
Linda

28 jaar

Erg leerzaam en verhelderend. Ik heb geleerd dat ik nu beter bij mijzelf kan blijven. Ook vond ik het prettig dat ik het geleerde gelijk kan toepassen!
Jacco

42 jaar

Fijne workshop waarin we veel hebben gedaan en geleerd. Nu aan de slag in de praktijk. Zin in!
Bram

27 jaar

Ik vond het erg fijn het gevoel te hebben gekregen welkom te zijn.
Ank

58 jaar

Heel waardevol! Daarbij waren er veel praktische opdrachten die makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven.
Eva

23 jaar

Krachtige dag, confronterend en helder. Ik heb mijn grenzen energieën letterlijk gevoeld!
Aimee

49 jaar

Een geweldige workshop waarbij je eigen ervaringen bevestigen dat de leraar echt weet waar hij het over heeft. En meteen praktisch toepasbaar!
Sandra

42 jaar

Wie is Jim

Jim Landman is expert op het gebied van gevoeligheid. Hij heeft zijn jarenlange ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met zijn kennis over gevoeligheid. Dit stelt Jim in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties en oplossingen. Hij doet dit door het verzorgen van persoonlijke begeleiding en het geven van lezingen, seminars en workshops. Ook schrijft hij artikelen, oefeningen en methodieken voor het leren omgaan met gevoeligheid. Daarnaast maakt hij de Gevoelig Zijn podcast waarin hij inspiratie en oefeningen deelt en de vragen van luisteraars beantwoord.

Wie is Heleen

Sinds 2007 ben ik werkzaam als fysiotherapeute en masseuse. Door mijn werk ging ik de diepe verbinding tussen lichaam, geest en spirit nog meer zien en ervaren. Tijdens mijn behandelingen ging ik steeds vaker verdiepende vragen stellen en nog meer met mijn hart kijken en luisteren. De helende werking van het samenbrengen van lichaam, geest en ziel heeft me enorm gefascineerd. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de psychosomatische kant van mijn vak. Daarom ben ik me verder gaan ontwikkelen in o.a. motivational interviewing, NLP, adem- en ontspanningstechnieken, systemisch werken en haptonomisch begeleiden. De laatste 5 jaren in de fysiotherapie heb ik gewerkt als oedeemtherapeute voor met name oncologie patiënten. 

Ondertussen timmerde ik flink aan de weg op mijn eigen pad in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb een turbulent verleden achter me gelaten door de kracht van de mind te ontdekken en te leren hoe ik deze voor me kon laten werken in plaats van tegen me. Het thema ‘zelfliefde’ is als een dikke rode draad door mijn leven geweven. Eerst door de afwezigheid ervan, inmiddels in de heerlijke aanwezigheid wat mij zo rijk en vrij laat voelen, dat ik dit iedereen toewens! Daarbij heb ik een eindeloze interesse in spiritualiteit. Ik loop een toegewijd pad waar ik me laat leiden door liefde ‘’op zoek’’ naar ‘the true self’. Mijn reizen naar India voeden mij hierin enorm.

Veelgestelde vragen over de Grenzen workshop

Hoeveel deelnemers zijn er aanwezig op deze dag?

Op deze dag zijn er maximaal acht deelnemers aanwezig. Dit zorgt voor een effectieve setting om met elkaar te oefenen, ervaringen te delen en zorgt voor ruimte voor al jouw persoonlijke vragen. Zodat jij écht de aandacht en begeleiding krijgt die zorgt voor een blijvend resultaat.

Vanaf welke leeftijd is deze workshop geschikt?
De adviesleeftijd is vanaf 18 jaar en ouder. Ben jij jonger en voel jij sterk dat je hier graag naartoe wilt? Stuur dan een email naar info@gevoeligzijn.nl.  
Waar kan ik op de hoogte worden gehouden van jullie nieuwe evenementen?
Kan je helaas niet komen? Blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe evenementen! Schrijf je hier vrijblijvend in!