Een jongen vroeg aan mij: hoe kom je in de staat van overvloed?
Waarop ik zei: dat is je natuurlijke staat van zijn. Het is juist in de beweging van het zoeken dat je ‘het’ kwijtraakt.

Bijzonder toch, hoe vaak in persoonlijke ontwikkeling gezocht wordt naar, terwijl het al is.

Vaak vragen we veel aan God, Universum, het Leven, hoe je het wilt noemen. 
Maar vragen we wel eens: wat kan ik geven? Dat mag vaker een gebed zijn.

Vandaag ook veel van “mijn” spullen en geld en liefde gedeeld. Maar op de meest uiteenlopende manieren komt het weer terug. Alsof hoe meer ik geef, hoe meer ik ontvang, maar dan wel geven zonder de intentie te ontvangen.

Nu met kerst krijgt mijn familie, ieder een kaart met een geschreven boodschap + een quote papiertje van de gebruikte Yogi-tea zakjes. Het is juist die eenvoud die mij doet stralen.

Want hoe meer ik geef, ook dat wat mij gegeven is, hoe meer het stroomt.

Zo maakt angst voor tekort, plaats voor het gevoel van overvloed, door simpelweg nog meer te (door)geven en daarmee te zijn.

<3 Jim Landman

Waardevolle inspiratie? Help ons mee om iedereen goed te leren omgaan met zijn of haar gevoeligheid! Dit doe je door onze content te delen op social media of via de deel-knop. Heb je een vraag over omgaan met jouw gevoeligheid? Wij bespreken jouw vraag in de Gevoelig Zijn podcast! Ga naar gevoeligzijn.nl/vraag<3 Gevoelig Zijn

Foto: © Claudia Hendriks